A Travellerspoint blog

Tick-tock

Om ting skjer i det tempoet her frem til avreise, vil dere ikke se mye til meg denne sommeren. Det går rundt en måned mellom hver gang jeg hører noe, og har sikkert sjekket mail, facebook og AFS-sidene sikkert millionvis av ganger den siste måneden, uten noen tegn til vertsfamilie, skole eller by jeg havner i. Tida er så uendelig lang når man venter, så det er bare å belage seg på en lang sommer. Måtte bare sola titte frem over Trøndelag i ny og ne da!

Når er jeg liksom i den fasen at jeg ikke vil dra, samtidig som jeg vil dra NÅ! Rart og tenke på det, men om 17 dager starter den virkelige ventetiden. Skoleåret er da endelig over, og jeg skal bruke all min energi og fritid på å forbrede meg på avreise. Enda rarere synes jeg det er å tenke på hva jeg vil tenke på denne tiden neste år, med kun 26 dager igjen til hjemreise..

Jeg innser at jeg kommer til å savne alt her hjemme til tider, men samtidig er jeg jo hjemme igjen om 12 måneder og 26 dager! ;)

Posted by heleneruud 09:00 Archived in Norway Comments (0)

Real preparation

En av de tingene jeg nærmest har grudd meg mest til fram mot neste år er det å spise med pinner. Ikke at det er så sykt vanskelig å lære seg, men fordi jeg bruker så sinnsykt lang tid på å "fange opp" maten, at den blir kald før jeg rekker å komme halvveis gjennom måltidet. Da jeg derimot ble invitert på en tradisjonell kinesisk middag sammen med kinesisk læreren min på søndag, hvor jeg MÅTTE spise med pinner, kunne jeg jo ikke si nei! Jeg innså at denne kunsten trolig var bedre å lære seg i Norge, enn å havne midt ute i ødemarka i Kina, pinner er eneste bestikk, og ikke mestre kunsten. Da hadde det trolig blitt noen sultne uker.

Chinese dishes

Chinese dishes

Okei, spisepinner var ikke så vanskelig å bruke når jeg kom til stykket. Dt var vanslkeligere å forstå at jeg rolig kom til å leve av slik mat i 10 måneder. Jeg ble servert 5 ulike retter, alt fra biff chop suey(?) til noe jeg tror var kokt tang. Den kokte tangen var dessverre litt tung å svelge, men det gikk ned! I Kina er det visst slik at man blir servert en bolle ris, samt 5-20 ulike retter (og det forventes at man skal smake på alle), og da jeg kommer fra Norge hvor vi har en rett, skal de kinesiske måltidene bli mye mer spennende vil jeg tro.

Middagen var rett og slett et viktig stg i mine forbredelser vil jeg si!

Posted by heleneruud 10:17 Archived in Norway Tagged preparation Comments (0)

Mitt første innlegg på denne bloggen + hvordan ståa er

Ja, da har jeg opprettet en blogg jeg tror og håper vil være tillatt å bruke i Kina, så da er det bare å følge med;)

Siden mange som leser denne bloggen sikkert er nysgjerrige på hvordan ting ligger an til nå, kan jeg bare meddele at jeg nærmest vet like lite som dere. Det eneste jeg vet foreløpig selv er at flyet går fra Gardemoen den 19.august, altså bare tre måneder til, og flyet hjem har avreise fra Beijing 26.juni. Ellers har jeg bare hørt at jeg skal få mer informasjon nå i mai, så jeg sitter spent og venter på gjerdet, og speider etter postbudet.

Ellers har jeg vært på prerientering i region midt, og blitt forbredt på noe av det som jeg kan forvente meg i året som kommer, men likevel tør jeg ikke å få for store forhåpninger om noe som helst, i fare for å bli skuffet over at ting absolutt ikke er som jeg forventer. alle spør meg hele tiden om jeg gleder meg til å dra; JO, jeg gleder meg som en unge på bursdag, 17. mai og juleaften på samme dag, men samtidig går alle følelsene i et enormt spill lik en berg-og-dal-bane. Den ene dagen kan jeg rett og slett ikke vente, mens den andre dagen er det litt trist når jeg tenker på mye av det jeg kommer til å reise ifra. Men jeg får håpe at det blir verdt det!

Posted by heleneruud 05:36 Archived in Norway Tagged preparation Comments (0)

(Entries 16 - 18 of 18) « Page 1 2 3 [4]