A Travellerspoint blog

Vi eier tiden; men tiden eier også oss ~Ibsen

Med Spotify og Azerbajans MGP- bidrag rullende i bakgrunnen og den ultimate kinesiske ordbok-app'n lasta ned på ny iPhone går mine forbredelser tilnærmet på skinner. I hvertfall etter norsk jernbanestandar, som ikke akkurat er stort å skryte av spør du meg. Mor har for lengst begynt å bekymre seg over pakkingen vi står ovenfor, og kommer stadig med nye ting jeg må huske. Jeg har enn så lenge mer enn nok med visumsøknad, sommerjobb og mental forbredelse, så pakkingen har ikke akkurat rykket fremst i tenkekøen min helt enda. Men en gang før 19. august skal jeg få pakket. Skal ikke se bort i fra at jeg sikkert er ferdig den 17. óg.

Det er i skrivende stund 39 dager igjen til jeg reiser, og ja, jeg har lastet ned en egen countdown-app bare for å hele tiden ha styr på dette og. Jeg har fått vertsfamilie(!), en søt, liten familie på tre. De virket kjempehyggelige, og ganske så internasjonal faktisk. Skrev i hvertfall god engelsk. De bor ikke så langt unna skolen visstnok, og har ei datter på 14 år, som går på samme skole. Jeg kan trygt innrømme at både mitt og mammas hjerte banket litt saktere da vi så at familien var bra, og ikke bodde in the middle of nowhere.

Ja, sånn ligger det no' an med meg enn så lenge, men ser ikke bort fra at det blir noen stressende innlegg de neste 39 dagene. Kjenner jo tross alt allerede stresset, bad sign?

Posted by heleneruud 12:11 Archived in Norway Tagged events Comments (4)

People always leave, but sometimes they come back

sunny

IMG_2393

IMG_2393

Disse søte jentene ønsket seg så inderlig ett innlegg på bloggen, og de fortjener det så absolutt! I går var de nemlig så utrolige skjønne at de hadde stelt i stand et suprise-grillparty i hagen min da jeg kom hjem fra jobb. Det er vel alles drøm at andre skal holde supriseparty for akkurat deg, og jammen var ikke mine venner så søte at de ordnet et for akkurat meg <3 Jeg ble helt målløs, og forble i tilstanden i mange timer. Det er så vidunderlige, alle som en! Nå er det nesten sånn at jeg ikke vil dra fra de, for jeg kommer til å savne de så utrolig, utrolig mye. Men jeg vet i hvertfall at de er her når jeg kommer hjem igjen...:)

Even though we've changed and we're all finding our own place in the world, we all know that when the tears fall or the smile spreads across our face, we'll come to each other because no matter where this crazy world takes us, nothing will ever change so much to the point where we're not all still friends.

Ja kan egentlig ikke få sagt det nok, men jeg elsker dere, lengre enn ordene strekker til <3

A hug is worth a thousand words. My friends are worth more

Posted by heleneruud 09:49 Archived in Norway Tagged events Comments (1)

Nanjing, Jiangsu, China

map.jpg

Dette er trolig min hjemby i Kina. Jeg er ikke 100 % sikker, men her om dagen ble jeg kontaktet av ei jente ved navn Bai. (og hvis noe lurer, jeg trodde så absolutt det var en gutt før jeg så bilde av henne. Jeg håper virkelig jeg blir bedre på kinesiske navn de kommende månedene!) Hun skal visstnok gå på den skolen jeg har fått plass på i Kina, og kontaktet derfor meg. Hun var kjempesøt og hyggelig, og har svart masse på alle de spørsmålene jeg har hatt. Jeg har blan annet fått vite at jeg skal ha skoleuniform, og skal ha så og si bare realfag på skolen, på kinesisk ;) Thank Lord for at jeg ikke skal ha året tellende. Jeg har ennå ikke fått bekreftelse fra AFS, så saken er som sagt ikke 100 % sikker enda.

nanjing_china.jpg

Den siste uka har jeg selvfølgelig brukt til å snakke med Bai per mail, og ikke minst gjort mye research om byen. Byen Nanjing ligger ca 3,5 timer nord-vest for Shanghai, og har "bare" et innbyggertall på 7,4 millioner(!). For å sette dette i et perspektiv: i hele Norge bor det ca. 4 millioner. Jaja, om jeg noen gang vil skrive på denne bloggen at jeg er ensom i Kina, skal jeg være den første til å innrømme at det blir litt misbruking av ordet. Byen er også ganske internasjonal, for i 2008 arrangerte de verdenskonferansen for microbølger og millimeterbølger. Mon tro om det var interessant?

china_nanjing-road.jpg
night.jpg

Jeg gleder meg i hvertfall kjempemye, og håper virkelig at jeg skal bo i Nanjing! Siden skolen i Kina har ansvar for å finne vertfamilie til meg, er jeg fortsatt nødt til å smøre meg med tålmodighetnoen uker til, men sannsynligheten for å skulle bo i høyblokk neste år har økt noen hakk da hele Norge x2 bor i byen!
nanjing004.jpg

Posted by heleneruud 08:07 Archived in Norway Tagged preparation Comments (1)

Crossroad

"There are moments in our lives when we find ourselves at a crossroad, afraid, confused, without a roadmap. The choices we make in those moments can define the rest of our days. Of course when faced with the unknown, most of us prefer to turn around"
-lånt av Julie

Jeg er på en måte ved et veiskille nå. Eller det føles på en måte litt slik ut. Om kun fire dager er jeg ferdig med 1.året på Strinda, etter en lang og tøff skolevinter. Jeg skal ikke la dere søte små venner av lesere sette kaffen, teen, vannet eller hva enn dere drikker, i halsen, men jeg må få si at jeg synes det blir skikkelig trist å slutte. Å dra fra alle de i klassen som har gjort mine skoledager så utrolig bra. Selv tirsdager med geografi og gym har blitt moro en gang i blant. No offence for disse fagene, vi er bare ikke perfect matches hele tiden!Jeg husker enda første skoledag utrolig godt, nesten som jeg vil si at jeg husker det som om det var i går, men skal la være. Stakkars lille, søte Julie som hadde sin aller verste skoledag i hele sitt liv, den dagen. Jeg håper at jeg har hjulpet deg Julie, så det ikke ble så mange av samme sort? Jeg husker enda at jeg, Maria, Anne og Marianne satt hjemme hos Ola og diskuterte i detaljer hva vi skulle ha på oss den første uka...Ja, man kan kalle det patetisk den dag i dag, men det er slike ting som skaper lykke for meg!

klassebilde 2009-2010

klassebilde 2009-2010

Her om dagen tok jeg med meg Maren for å lære henne god, tradisjonell spisepinne-teknikk. Hun var faktisk bedre enn jeg trodde hun skulle være, spesielt siden det var første gang for henne. Maybe she's born to be Chinese?
Hihi, apropos kinesisk. I går kom kinesisklæreren min med en pekebok på kinesisk for barn mellom 0-3 år, med ord som mamma, pappa, farger, inn, ut, opp, ned osv. og mente det i minste kunne være realistisk om jeg klarte å lære meg de til sammen 20 ordene. Greia er bare at jeg føler meg helt noob når jeg faktisk må lære det samme som hennes 5 måneder gamle baby, men en plass må vel jeg og begynne.

054

054

Posted by heleneruud 07:16 Archived in Norway Comments (7)

Nĭ hăo!

sunny

Her er et brev jeg skrev til Trondheim AFS medlemsblad:

Årets sommerhitter ruller og går på rekke og rad over radioen, ute har sommersola så vidt tittet frem på Trøndersk himmel, og de fleste har vel rukket og spist grillmat eller svelget x antall iser allerede. Likevel er det ikke sommeridyllen som står mest sentralt i hodet på meg i disse dager. Med kun knappe 2 ½ måned igjen før avreise tenker jeg mer på forventninger, opplevelser og erfaringer jeg vil få, likeså at sola endelig har tittet frem. Samtidig har jeg mer enn nok med å telle nye sommerfugler jeg har fått i magen for hver dag som går.

På grunn av mai og juni sine mange fridager er jeg i hvert fall i gang med forberedelsene for neste år. Jeg er i full gang med både læring av mandarin, den kinesiske kultur og historie, samt at jeg spiser med pinner så ofte jeg får muligheten til det. Ja, jeg skal gjøre mitt for å være forbredt på neste år i Kina… så godt det lar seg gjøre da.

I skrivende stund virker liksom 19. august og avreisedagen så langt unna, og utvekslingsoppholdet i Kina så virkelighetsfjernt, men likevel gleder jeg meg som en unge på 17.mai, juleaften og bursdag på samme tid. Jeg gleder meg til å lære alt jeg vil lære, se og oppleve en ny kultur, og ikke minst gjøre noe helt annet for ti måneder!

Og nå har datageniet Ruud mekka slik at alle kan kommentere så mye de vil! Så ready, set, comment! :-D

Posted by heleneruud 09:19 Archived in Norway Comments (5)

(Entries 11 - 15 of 18) « Page 1 2 [3] 4 »